Pssssttt… OnderwijsSmokkelaars verzamelen op

maandag 11 juni

Het Geheime Dagboek van een OnderwijsSmokkelaar vindt zijn weg. We krijgen berichten vanuit heel Nederland. Mensen die schrijven dat ze hun eigen hart teruglezen, foto’s waar het Smokkeldagboek is achtergelaten. Het is spannend, anders, gek fijn. Van alles en niks ook tegelijk natuurlijk. We weten niet precies welke beweging het inzet of aan zet. We weten wel dat het elke keer iets aanwakkert. Dat mensen even van de waakvlam gaan als ze het in handen krijgen. Een sommigen misschien wel voor altijd.

Om onze eigen waakvlam ook wakker te houden willen we graag weer IETS nieuws gaan smokkelen. IETS dat ontstond tijdens de lancering van het dagboek. Het thema werkdrukverlaging. En dat we daar werklustverhoging van maken.

Inmiddels is er landelijk een FACT SHEET Werkdruk gemaakt. Met voorbeelden hoe je gelden voor werkdruk in zou kunnen zetten. Veel is meer van hetzelfde. Praktisch en gedegen lijkt het. En niet echt spannend of patroon doorbrekend. Wij kregen daar andere gedachten bij. Om naast praktische voorbeelden ook eens te brainstormen over totaal niet realistische en daarom juist hele goede fantasierijke manieren. En toch ook weer eens onaanraakbare thema’s een beetje aan te raken. Au!!! En humor. Dat ook vooral. Want jeetje het onderwijs lijdt steeds meer aan terminale serieusheid.

Wat we kunnen doen is de dingen serieus nemen die serieus genomen moeten worden, door Serieuze dingen eens bij de neus te nemen… (ja, ja… denk daar maar eens over na…)

Dus naast een FACT Sheet Werkdruk maken wij een SMOKKELSHEET Werklust. Of iets nog leuker dan een SHEET. Wie weet zo leuk dat we het tot dag van de leerkracht KADO DING gaan maken. Of misschien ook niet. Dat zien we dan wel weer.

Concreet

Smokkelaars verzamelen op 11 juni van 16.00 uur tot 19.00 uur op de school van Chris Merkxs, De Fontein, Karskamp 2, 7232 BD Warnsveld.

Graag even een mailtje per omgaande naar c.lindeboom@ijsselberkel.nl zodat we genoeg bitterballen hebben.

Namens de OnderwijsSmokkelaars

Luuk, Sandra, Chris

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *